Wat?

Welkom op de website van het Steunpunt.

Iedereen werkt… Of tenminste, dat is de uitdaging voor Vlaanderen.

Toch blijkt dat kansengroepen waaronder personen met een handicap moeilijker op deze boot springen. Een gepaste job op de open arbeidsmarkt vinden waar ook nog eens een diversiteitsdenken heerst is niet zo vanzelfsprekend. Een extra stimulans is hiervoor meer dan nodig.

Het ministerie van Werk en Sociale Economie heeft daarom een EAD-Beleid opgericht. EAD staat voor Evenredige Arbeidsdeelname en Diversiteitsbeleid. Op die manier tracht men mensen uit kansengroepen ook te betrekken bij het ganse arbeidsgebeuren.

Hiervoor zijn een 250-tal consulenten ingezet om te werken aan deze uitdaging. Dit zijn diversiteitsconsulenten van de verschillende vakbonden, jobconsulenten van Jobkanaal, projectontwikkelaars van de Regionaal Sociaal-Economisch OverlegComité’s en consulenten van de verschillende sectoren die een project hebben ingediend bij het ministerie van Werk en Sociale Economie. Vanaf 2013 heeft het steunpunt ook een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de VDAB.

Het Steunpunt Handicap en Arbeid is opgericht om deze consulenten extra te ondersteunen met betrekking tot handicap.

2 Reacties to “Wat?”

  1. Sila Jagroep oktober 19, 2016 bij 2:51 pm #

    Ik zou graag meer informatie hebben. Ik ben doof en werk op dit moment bij Pantar in Diemen. Ik zoek ander werk , b.v. in de horeca of administratief. Maar wel in Amsterdam. Kunt u mij advies geven over de stappen die ik moet nemen of mij door verwijzen naar instanties die mij kunnen helpen. Of misschien heeft u tips hoe ik op het internet naar de juiste links kan gaan.
    Bij voorbaat dank, Sila Jagroep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: