Wat?

Welkom op de website van het project Handicap en Arbeid.

Iedereen werkt… Of tenminste, dat is de uitdaging voor Vlaanderen.

Toch blijkt dat personen met een handicap moeilijker een plaats verwerven op de arbeidsmarkt. Een gepaste job op de open arbeidsmarkt vinden, en daarenboven een bedrijf waar ook diversiteitsdenken aanwezig is, is niet zo vanzelfsprekend. Een extra stimulans is hiervoor meer dan nodig.

De minister van Werk hervormde in 2016 het beleid rond EAD. EAD stond voor Evenredige Arbeidsdeelname en Diversiteit. Op die manier trachtte men mensen uit kansengroepen, waaronder personen met een arbeidshandicap te betrekken bij het ganse arbeidsgebeuren.

Sinds 2016 is er een nieuw project op de rails gezet. De focus ligt op de talentbenadering. Er zijn structurele partners, VOKA, Unizo, de vakbonden, het Minderhedenforum en het project Handicap en Arbeid die voor een periode van drie jaar (2017-2019) zijn erkend. Er zijn daarnaast eind 2016 ook acht ESF-projecten erkend om speciale acties uit te werken.

Het project Handicap en Arbeid heeft twee luiken. Er is een sensibilisering-gedeelte. Daar is deze website een onderdeel van. Er staan hier verschillende pagina’s die informatie en duiding geven bij Handicap en Arbeid. Daarnaast is er ook een gedeelte met beleidsteksten. Het project Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid is van dichtbij betrokken bij het Vlaamse beleid rond arbeidshandicap. En vertegenwoordigt de groep van personen met een arbeidshandicap in de Commissie Diversiteit van de SERV, de VDAB en GTB. 

Meer informatie: Focus op Talent

 

2 Reacties to “Wat?”

  1. Sila Jagroep oktober 19, 2016 bij 2:51 pm #

    Ik zou graag meer informatie hebben. Ik ben doof en werk op dit moment bij Pantar in Diemen. Ik zoek ander werk , b.v. in de horeca of administratief. Maar wel in Amsterdam. Kunt u mij advies geven over de stappen die ik moet nemen of mij door verwijzen naar instanties die mij kunnen helpen. Of misschien heeft u tips hoe ik op het internet naar de juiste links kan gaan.
    Bij voorbaat dank, Sila Jagroep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: