Duodag is 10 jaar!

21 mrt

Duodag is voor werkzoekenden met een arbeidshandicap een mogelijkheid om één dag mee te werken op een werkvloer. Het is een initiatief van GTB (Gespecialiseerd Team bemiddeling)foto fons bart en wannes over duodag 2019

Wat is het?

Duodag is één dag meewerken op de werkvloer. Je kan als werkzoeker proeven, leren, ervaren wat het is te werken in een organisatie of bedrijf.

Wie komt in aanmerking?

Personen met een arbeidshandicap kunnen zichzelf aanmelden via info@duoday.be. De bemiddelaar van GTB zal dan nagaan of je in aanmerking komt. Je kan jezelf dus opgeven, maar het zal niet altijd mogelijk zijn om deel te nemen. Je kan dit wel bespreken met de bemiddelaar.

GTB is ook op zoek naar werkgevers die personen met een arbeidshandicap één dag willen laten meelopen op hun werkvloer. Zij kunnen zich aanmelden via de link op de website van duodag

Wanneer?

Duodag gaat dit jaar door op donderdag 16 mei 2019

Waarom?

Werkzoekenden met extra ondersteuningsnood hebben vandaag nog steeds niet dezelfde kansen op de arbeidsmarkt. De grote uitdaging van de Vlaamse arbeidsmarkt ligt ook bij deze grote groep. De werkzaamheidsgraad van mensen met een arbeidshandicap ligt ongeveer op 43%. Van de 20- tot 64-jarigen werkt in Vlaanderen 73%. Er is dus een grote kloof en duodag is één stap om die kloof te dichten.
Meer informatie: www.duoday.be

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: