GTB bestaat 10 jaar!

28 feb

Begin november 2018 vierde GTB haar 10de verjaardag. In 2008 werden de gespecialiseerde diensten voor personen met een arbeidshandicap verplaatst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap naar de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling.

logo GTB

GTB, wat staat voor Gespecialiseerd Team Bemiddeling, en is een dienstverlenende organisatie die werkt als partner van de VDAB. Het is een aparte vzw met een specifieke opdracht: zorgen voor intensieve dienstverlening en bemiddeling van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder personen met een arbeidshandicap.

 

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan werd er een nieuw werkschrift gemaakt. Die werkschriften hebben een traditie binnen de organisatie. Volgende onderwerpen werden reeds aangesneden: klantwerking, hoe verhogen we de kwaliteit van de bemiddeling?, arbeids-rehabilitatie, bemiddeling via het eigen netwerk van de klant en zelfstandig ondernemen als mogelijkheid voor personen met een arbeidshandicap. Een volledig overzicht kan je vinden op de website van GTB.

 

Werkschrift 10 (de nummering wordt doorbroken) bevat een opinie-onderzoek. Onderzoeksbureau WHY5Research bevroeg een 1000-tal Vlamingen over hun houding ten aanzien van werkzoekenden met een arbeidshandicap. Daarnaast bevat het werkschrift ook interviews met 10 sleutelfiguren. De brochure geeft een goede stand van zaken rond arbeidshandicap en de dienstverlening van de gespecialiseerde sector in Vlaanderen anno 2018.

 

Je kan meer informatie vinden over het onderzoek, de activiteiten rond 10 jaar GTB en een exemplaar downloaden door te surfen naar http://onbeperkt.gtb.be/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: