Kom op Tegen Kanker – congres rond jongeren en kanker

4 sep

Kom op Tegen Kanker organiseerde op 29 mei 2018 een congres rond jong en kanker. Met een Engelse afkorting: AYA’s, dat zijn adolescenten en jongvolwassenen.

Personen die in volle opstart van hun leven kanker tegenkomen als ziekte. En die hun leven na genezing terug op de rails moeten krijgen. kotk

Kom op Tegen Kanker is de jaarlijkse campagne tegen kanker. Maar ze doen nog veel meer. De organisatie heeft een eigen studiedienst, een werking rond zorg voor personen met kanker, ze ondersteunen wetenschappelijk onderzoek. En ze hebben een werking rond jong en kanker.

Op 29 mei werden inhoudelijke bijdragen, Jongeren en kanker: waarom een aparte doelgroep in kankerzorg en -onderzoek, Hoe ga je ermee om? Zorg aan een bijzondere doelgroep in Nederland. Er waren nog bijdragen, die je terugvind door het aanklikken van de link onderaan dit artikel.

Er werd een blauwdruk voor AYA-zorg in Vlaanderen gelanceerd.

Voor onze werking was de nota over verschillende inkomensstatuten en knelpunten van belang. Het overzicht combineert knelpunten en aanbevelingen bij het studeren en de start van de loopbaan.

Kom op Tegen Kanker volgt deze knelpunten verder op via lobbywerk. Ook het Gebruikersoverleg Handicap en Arbeid zal de aangehaalde thema’s blijven op de beleidstafels leggen. De gevolgen van kanker kunnen immers leiden tot een erkende handicap, en dan is het zaak om de ondersteuning op een goede manier te organiseren.

 

http://www.komoptegenkanker.be/jong-en-kanker

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: