Vlaams PatiëntenPlatform vzw publiceert jaaroverzicht 2017

23 Mrt

VPP - JAAROVERZICHT digitaal-1_cover

Eind februari 2018 publiceerde het Vlaams patiëntenplatform vzw (VPP) zijn jaaroverzicht. VPP is een lid van Gebruikersoverleg Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid.

Het jaaroverzicht is een korte samenvatting van een veel uitgebreider jaarverslag 2017.

Het start met een grafiek met ondernomen acties en kerncijfers van de werking van het VPP. Verschillende thema’s komen aan bod: toegankelijkheid van zorg, patiëntenrechten, kwaliteit van zorg, werk, e-health & innovatie. Daarnaast is er aandacht voor belangrijke aandachtspunten voor patiënten: verzekeringen, geestelijke gezondheidszorg, communicatie, medicatie, zeldzame ziekten, activiteiten van het VPP, geïntegreerde zorg, eerstelijnszorg en ZOPP (ZelfhulpOndersteuning en PatiëntenParticipatie).

Het thema werk bevat twee belangrijke aandachtspunten die we ook volgen binnen het GOHA: hoe verlopen de re-integratietrajecten naar werk voor langdurig zieken? En de aanbeveling die het VPP en Ligue des Usagers des Services de Santé (LUSS) samen met Unia maakte rond redelijke aanpassingen voor ambtenaren met een handicap.

Voor diegenen die meer willen weten: U kan een uitgebreide versie van dit jaaroverzicht aanvragen via de website www.vlaamspatientenplatform.be of via info@vlaamspatientenplatform.be of via 3216230526.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: