Welke artsen zijn er allemaal?

9 mrt

Het Vlaams Patiëntenplatform publiceerde op 1 maart 2018 een nieuwe brochure over de verschillende dokters die je kan tegenkomen als je ziek bent of een onderzoek moet ondergaan.  Maar ook over dokters die je nodig kan hebben in andere omstandigheden.dokter afbeelding

 

 

 

 

Wat staat er in de brochure?

In de brochure staan de verschillende artsen vermeld die je kan ontmoeten in een behandeling of een onderzoek.

Naast de klassieke dokters, zoals je huisdokter of een andere behandelende arts zijn er ook de controle-artsen werkzaam in verschillende diensten.

De adviserende dokter van de mutualiteit, als je ziek bent, of de arbeidsarts, als je een onderzoek moet ondergaan op je werkplaats zijn nog twee andere dokters.

Als je een erkenning als persoon met een handicap wil krijgen of een verhoogde toelage van de kinderbijslag dan kom je de dokters van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid tegen.

Voor mensen die een afwijking op een gewoon rijbewijs nodig hebben, omwille van medische redenen, kunnen terecht bij de arts van CARA, centrum voor rijgeschiktheid en auto-aanpassing. CARA heeft niet de bedoeling om mensen het rijden te beletten, maar zoekt ook steeds mee naar een oplossing. Bedoeling is wel dat mensen anderen niet in gevaar brengen als ze zich in het verkeer begeven.

Wat is er interessant aan deze brochure?

De brochure bevat een overzicht van acht verschillende artsen die je kan ontmoeten, maar geeft ook aan hoe je in beroep kan gaan tegen een beslissing van zo’n arts. En dat is belangrijk voor mensen dat ze hun rechten kennen. Daar is deze brochure heel erg nuttig voor. Naast het overzicht van de artsen en de beroepsmogelijkheden is er ook een lijst met nuttige adressen opgenomen.

Hoe kan je de brochure in handen krijgen?

Ga naar de website van het Vlaams Patiëntenplatform, ga door naar “publicaties” – en klik dan op “Brochure Wie is Wie? De expertiseartsen en hun opdracht”.

Daar kan je de brochure downloaden. Voor een schriftelijk exemplaar kan je bellen naar 016/23 05 26 of mailen naar info@vlaamspatientenplatform.be 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: