Betaald werken in het ziekenhuis in Antwerpen?

29 jan

Zondag had het journaal van de VRT een stukje over Maud Bekaert. Zij werkt één dag per week in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. En het is de dienst begeleid werken van Katrinahof in Antwerpen, in samenwerking met Inklus, die zorgt voor de jobcoaching. 20180128 VRT syndroom van DownHet item kan je terugvinden op de website van de VRT. Ook GRIP vzw (Gelijke Rechten voor Ieder persoon met een handicap) reageerde al. Hun voornaamste kritiek is dat het niet over betaald werk gaat. Het is wel in een gewone organisatie, maar er is geen loon aan verbonden. Dit is dus maar een zeer gedeeltelijke vorm van #inclusie op de werkvloer.

Er is nog heel veel werk om in Vlaanderen een verbinding te maken tussen tewerkstelling van personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en de betaling van een loon. Dat loopt regelmatig mis. Hopelijk helpt deze situatie om dit probleem op de politieke agenda te krijgen.

Het volledige artikel van GRIP vzw kan u vinden op https://www.gripvzw.be/nl/artikel/154/maud-werkt-in-het-uza-antwerpen

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: