Wie doet mee aan de duodag van GTB op 26 april 2018?

15 jan

2018 duodag afbeelding26 april is het DUOday! Die dag vormen werkzoekenden met een verstandelijke, psychische, lichamelijke of zintuiglijke arbeidshandicap duo’s met werknemers in bedrijven uit heel België. Doel? Tonen wat ze in hun mars hebben!

Wannes Marivoet (coördinator duoday): “Anno 2018 is het voor personen met een arbeidsbeperking nog steeds moeilijk om werkgevers te overtuigen om hen aan te werven. Dat komt onder meer omdat werkgevers vaak een verkeerd of eenzijdig beeld hebben van de beperking waar werkzoekenden mee kampen. Zo kan een werkgever bijvoorbeeld denken dat een persoon met autisme zeker niet in zijn team zal passen, terwijl dat niet noodzakelijk zo is. Autisme kan zich immers op heel verschillende manieren manifesteren.

Daarnaast realiseren werkgevers zich te weinig dat een arbeidshandicap niet per se een beperking betekent op de werkvloer. Een werkzoekende die zich voortbeweegt in een rolstoel hoeft geen probleem te zijn, als het bedrijf investeert in de nodige hulpmiddelen. Die investering moeten bedrijven niet alleen ophoesten: de overheid (VDAB) komt tussen in de kosten.”

Win-win

Om de onwetendheid bij werkgevers uit de wereld te helpen, zet GTB -een dienst die werkzoekenden met een arbeidshandicap begeleidt naar een gepaste job- voor de negende keer een DUOday op poten.

Wannes: “Tijdens de DUOday kunnen werkgevers uit alle mogelijke sectoren kennismaken met werkzoekenden die, door hun handicap of ziekte, moeilijker de weg vinden naar een job. Dit kan door hen één dag stage te laten lopen aan de zijde van een van hun werknemers. Zo’n duobaan is interessant voor beide partijen.

De werkzoekende:

  • krijgt de kans om zijn talenten te tonen in een bedrijf waar hij anders misschien moeilijk binnen geraakt.
  • kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit. Dat is erg waardevol als hij zich door zijn arbeidsbeperking moet heroriënteren op de arbeidsmarkt. Voor hij een bijscholing aanvat, kan hij proeven van de job waarvan hij denkt dat hij hem graag zou doen.

De werkgever:

  • kan gedurende één dag vrijblijvend kennismaken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van werkzoekenden met een beperking. Als alles meevalt, houdt hij er misschien zelfs een nieuw personeelslid aan over!
  • wordt uitgebreid geïnformeerd over de ondersteuningsmogelijkheden voor werkzoekenden met een beperking.

Meedoen

Ben je een werkgever en wil je op 26 april een werkzoekende met arbeidsbeperking in je  bedrijf ontvangen? Surf dan naar duoday.be, klik op ‘Deelnemen’ en schrijf je in. GTB zorgt voor een geschikte kandidaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: