TALENTENBANK: wie wil er aan het werk bij de Vlaamse overheid?

23 Nov

De Vlaamse overheid is op zoek naar personen met een handicap en chronische ziekte die bij hen willen werken. Daarvoor leggen ze een talentenbank aan.talent klein form

WAT WILLEN ZE DOEN?

Vlaanderen logo   De Vlaamse overheid wil de instroom verhogen van personen met een handicap en chronische ziekte. Om de match tussen beschikbare jobs en kandidaten te verhogen werken ze vanaf nu ook met een talentenbank.

WAT IS DE TALENTENBANK?

De talentenbank is een databank, beheerd door de dienst diversiteit van de Vlaamse overheid, met een overzicht van alle kandidaten met een handicap en chronische ziekte, die nog niet bij de overheid werken.

De Vlaamse overheid werkt in Brussel, aan het Noordstation, in het Herman Teirlinckgebouw[1] op de site van Thurn en Taxis, en gebouwen in de Koning Albert II-laan (het Hendrik Conscience gebouw en het Ellips gebouw). Maar ook in verschillende provinciehoofdplaatsen, zoals Antwerpen, Brugge, Hasselt, Gent en Leuven. Daarnaast zijn er ook diensten in Aalst, zoals de Vlaamse belastingdienst. Als we snel eventjes surfen op internet zijn er ook vrijstaande plaatsen in het kasteel van Gaasbeek, of binnenvaartbegeleiders in alle regio’s in Vlaanderen. Er zijn dus zeker mogelijkheden om dicht bij huis te werken.

WAT WILLEN ZE WETEN?

Het invullen van de vragenlijst duurt een tiental minuten en gaat over de klassieke vragen zoals je naam, adres, leeftijd, geslacht maar ook in welke provincie je wil werken, welk je hoogst behaalde diploma is, voor welke functies je interesse hebt. Je kan ook je mailadres of telefoonnummer achterlaten zodat de dienst diversiteit je kan bereiken.

BELANGRIJKE TOEGANGSPOORT

De talentenbank zal ook gebruikt worden voor het opsporen van mensen die een (betaalde) stage of vakantiejob willen doen. Dit is een goede opstap om kennis te maken met de werking van de overheid. En ze zoeken er elk jaar opnieuw.

Een andere mogelijkheid is dat je aangeeft of je een voorbehouden betrekking wil. Dat is ook belangrijk omdat je dan in een afgeschermde selectie terechtkomt. Voor een voorbehouden betrekking moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

MEER INFORMATIE

Talentenbank werken bij de vlaamse overheid met een handicap of chronische ziekte

[1] https://overheid.vlaanderen.be/herman-teirlinckgebouw-toegankelijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: