Sociale economie is ook economie

26 apr

Hoeveel mensen met een handicap en chronische ziekte werken in de sociale economie in 2015?

Sociale economie is ook economie.

Sociale economie is een onderdeel van dé economie. Dat zeggen alleszins de koepels van de maatwerkbedrijven, zoals Groep Maatwerk en S.S.T. Maar sociale economie is toch anders dan gewone economie omdat er overheidssubsidiëring is van quasi alle werknemers. Die werknemers hebben een erkenning gekregen van de overheid omdat ze (nog) niet terechtkunnen in gewone bedrijven. Die subsidiëring kan verschillende oorzaken hebben. Eén reden is omwille van handicap of chronische ziekte. Ook de begeleiding op de werkvloer wordt minstens gedeeltelijk gefinancierd door de overheid. Ook in de reguliere economie worden er loonsubsidies gegeven. Maar dat vormt een groot verschil met de loonsubsidies die worden gegeven in de sociale economie. De impact ligt toch heel verschillend.

Lees het volledig artikel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: