Leven met ALS, een aangrijpende reportage

25 apr

De documentaire over de ernstig zieke oud-voetballer Fernando Ricksen maakt veel los op sociale media. Ricksen, bij wie in 2013 de diagnose ALS werd gesteld, werd acht maanden lang gevolgd en gefilmd.

Gisteravond was de documentaire te zien bij RTL 7. De oud-voetballer had geen moment getwijfeld toen hij werd benaderd om eraan mee te werken, vertelde hij vorige week. Ook al ging het deze keer niet over zijn mooie momenten als voetballer.

De documentaire brengt de slopende spierziekte ALS onder de aandacht. Zo is onder meer te zien hoe hij wordt aangekleed, gewassen en gevoed. Ook is te zien dat hij zich niet meer verstaanbaar kan maken, omdat zijn spraak is aangetast.

Bekijk de reportage op RTLnieuws

ricksen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: