Re-integratietrajecten: sanctie 5% tot 25% van je uitkering bij onvoldoende inspanning om opnieuw aan de slag te gaan

16 feb

Zieke werknemers die onvoldoende meewerken aan hun re-integratie worden gesanctioneerd. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) schept meer duidelijkheid over de grootte van de sanctie.

Zieken die volgens artsen nog kunnen werken, maar onvoldoende inspanningen doen om opnieuw aan de slag te gaan, zullen 5 tot 25 procent van hun uitkering verliezen. Zieken die de nodige administratieve documenten niet invullen, verliezen 5 procent van hun uitkering. Wie niet komt opdagen voor een re-integratiegesprek, verliest 10 procent, wie er echt de kantjes van afloopt, verliest een kwart.

Dat is deels een verstrenging, maar deels ook een versoepeling tegenover de huidige regels. Wie nu weigert langs te gaan bij een geneesheer van het ziekenfonds verliest zijn hele uitkering.

Minister Maggie De Block (Open VLD) wil ook bedrijven beboeten die te weinig inspanningen leveren om zieke werknemers opnieuw aan werk te helpen. De sanctie kan oplopen tot 4.000 euro per werknemer.

Meer info via artikel in DeTijd

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: