Is er werk voor personen met een arbeidshandicap in voorzieningen van het Vlaams Welzijnsverbond?

9 feb

“Optimaal inzetten van nu nog al te vaak onbenutte talenten betekent immers winst voor de werkzoekende, de werkgever én de samenleving. Van een maatschappelijk georiënteerde sector mogen we verwachten dat men niet alleen een competentiebril opzet, maar ook resoluut kiest voor diversiteit en er een erezaak van maakt dat de tewerkstelling binnen de zorg- en welzijnssector een afspiegeling is van de beroepsbevolking.” (Fons Leroy, pagina 3)

We kunnen het niet beter zeggen: ook personen met een handicap en chronische ziekte hebben een plaats in de samenleving, als werknemer!

Lees het volledig artikel

One Response to “Is er werk voor personen met een arbeidshandicap in voorzieningen van het Vlaams Welzijnsverbond?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vlaams Welzijnsverbond stelt vast dat diversiteit bij het personeel beperkt is | Handicap en Arbeid - 9 mei 2018

    […] Diploma’s blijven een onzichtbare (maar structurele) drempel voor personen met een handicap, niettegenstaande de mantra van het Vlaamse beleid rond werk dat het heeft over competenties en talenten. En er zit ook iets grondig fout rond de beeldvorming over personen met een handicap en chronische ziekte. Ze zijn wel cliënt of patiënt, maar zeker geen werknemer in de social-profit. Deze analyse kan je ook lezen in het artikel van 2017. […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: