Verloond talent

7 feb

Verloond Talent gaat op zoek naar nieuwe en innovatieve vormen van tewerkstelling voor werkzoekers met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De focus ligt hierbij op betaald en inclusief werk, ook al beperkt dit zich maar tot een aantal uren per week.

Waarom?

Een deel van de werkzoekers met een NAH ervaart een grotere afstand tot de arbeidsmarkt door een samenspel van vermoeidheid, concentratieverlies en gedrag. De huidige dienstverlening komt niet altijd tegemoet aan de noden van deze doelgroep, waardoor zij vaak lange tijd thuis zitten of actief blijven in onbetaald of vrijwilligerswerk. Betaald werken geeft aan de doelgroep een belangrijk perspectief op inzetbaarheid, op het kunnen realiseren van talenten. De huidige context van arbeid en sociale zekerheid remt deze talentontwikkeling.

Wat willen ze bereiken?

Verloond Talent wil een aantal personen met een NAH betaald en inclusief laten werken, ook al is dit maar voor enkele uren per week. Door een aantal trajecten te starten willen we zowel werkzoekers, hun omgeving, bemiddelaars, werkgevers en beleidsmakers bewust maken van innovatieve mogelijkheden van tewerkstelling van deze doelgroep.

betaald-talent

Voor wie?

Werkzoekers met een niet-aangeboren hersenletsel die:

  • een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt
  •  graag betaald willen werken
  •  op zoek zijn naar taakgerichte jobs voor een beperkt aantal uren per week

Werkwijze

In het voorjaar van 2017 starten ze met een pilot waarin 10-20 werkzoekers met een NAH door een bemiddelaar gekoppeld worden aan een buddy. Samen met de buddy wordt er dieper ingezoomd op de talenten van de werkzoeker en wordt er ook in de praktijk geoefend. Om de werkzoeker een geïnformeerde keuze te laten maken rond zijn of haar sociaal statuut bieden we duidelijke informatie op maat.

Door de focus op taken en betaald werk voor een beperkt aantal uren per week willen ze werkgevers bewust maken van specifieke talenten die inzetbaar zijn op de reguliere arbeidsmarkt. Op basis van de resultaten van de pilotfase hopen ze dat door het breder inzetbaar maken van het systeem van “progressieve tewerkstelling” voor specifieke doelgroepen ook deze doelgroep betaald kan werken en hierbij ook de combinatiemogelijkheden tussen vervangingsinkomen en betaald werken.

meer …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: