Hoe precair is de situatie van een vrouw met een handicap op de arbeidsmarkt?

16 nov

In Frankrijk verscheen deze maand een onderzoek waarbij de situatie van vrouwen met een handicap met betrekking tot tewerkstelling onder de loep werden genomen. Een verhaal over verschillende vormen van discriminatie.

Sinds de wet van 10 juli 1987, is er een quotaregeling in Frankrijk. Elk bedrijf of administratie met meer dan 20 medewerkers is verplicht om vol- of deeltijds niet minder dan 6% personen met een handicap in dienst te hebben.
Door deze maatregel steeg de tewerkstelling van personen met een handicap spectaculair. In 2006 waren er 233 200 werknemers met een handicap in Frankrijk, in 2013, 386 700. een stijging van 153 500 of ongeveer 66%. Ook bij overheidsdiensten steeg de tewerkstelling met 19%. De positie van de vrouw met een handicap is echter niet steeds rooskleurig.

http://www.defenseurdesdroits.fr/sites/default/files/atoms/files/rapport_sur_lemploi_des_femmes_en_situation_de_handicap-accessiblefinal.pdf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: