Meer controles bij langdurig zieken

15 sep

Langdurig zieken krijgen voortaan meer controle, om na te gaan of ze écht arbeidsongeschikt zijn. Daarvoor schakelt het Riziv een team van artsen in. Zieken worden ook al na één maand begeleid bij een terugkeer naar de werkvloer.

370.000 werknemers zijn momenteel langdurig ziek in ons land. Ze zijn goed voor net geen 5 miljard euro aan uitkeringen, wat arbeidsongeschiktheid bijna even duur maakt als werkloosheid. Al heel lang discussiëren regering en sociale partners over een nieuwe aanpak van het probleem. Op 1 oktober worden er nu maatregelen van kracht.

Lees het artikel op http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2870975/2016/09/14/Meer-controles-bij-langdurig-zieken.dhtml

reintegratie

“Het doel is om mensen die kúnnen werken, zo snel mogelijk weer aan de slag te krijgen, desnoods deeltijds of in een aangepaste functie”, klinkt het op het kabinet van minister Maggie De Block (Open Vld). “Daarom krijgen ze al na één maand ziekte een vragenlijst. Daarmee gaan we na hoe ze hun kansen op hervatting inschatten, wat er volgens hen aan hun werktaak of -plaats zou moeten veranderen om weer aan de slag te kunnen, enzovoort. Uiteraard geldt dit niet voor zwaar zieken, zoals mensen die behandeld worden voor kanker.”

http://www.maggiedeblock.be/2016/09/14/dieter-dujardin-het-laatste-nieuws-meer-controles-bij-langdurig-zieken/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: