Mensen met een beperking aan het woord

8 sep

Via het project ‘Zonder Grenzen’ van de universiteiten van Gent en Antwerpen en het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid nemen mensen met een beperking het woord. In hun verhalen staan ervaringen rond participatie, inclusie en grenzen centraal. Door middel van deze website worden de videoverhalen gebundeld en bieden deze inspiratie voor een breed publiek.

Wanneer gesproken wordt over inclusie en participatie van personen met een beperking, blijkt dat deze thema’s zelden of nooit vanuit het perspectief van mensen met een beperking zelf belicht worden. ‘Vaak wordt gesproken over ons in plaats van met of door ons’, aldus enkele deelnemers aan het project. De stem van personen met een beperking weegt nauwelijks door in het maatschappelijke debat of in wetenschappelijk onderzoek. Nochtans is deze ervaringsdeskundigheid van de personen zelf heel betekenisvol en van onschatbare waarde voor onderzoek en beleidsondersteuning.

Ook over het thema werk nemen verschillende mensen met een beperking het woord.

http://sgkb.zondergrenzen.be/zoeken/

zondergrenzen1

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: