Arbeidsreïntegratiejobs

24 aug

Je wil wel (weer) gaan werken, maar zou dan je inkomensvervangende tegemoetkoming of ziekte – en invaliditeitsuitkering verliezen?

Als je leeft van een inkomensvervangende tegemoetkoming of een ziekte- en invaliditeitsuitkering en je gaat een beetje werken, dan kan je je uitkering kwijtraken. Dan moet je maar helemaal werkend in je onderhoud voorzien. Maar het is voor personen met een handicap of een chronische ziekte juist vaak moeilijk om zo veel te kunnen werken dat ze voldoende verdienen.

Het resultaat is dat mensen heel lang volledig thuis zitten, terwijl ze eigenlijk zouden willen en kunnen verder werken, zichzelf ontwikkelen, bijdragen aan de maatschappij, een hoger inkomen verwerven.

Een recent wetsvoorstel van Jan Spooren wil dit probleem aanpakken. Lees een uitgebreid artikel en het voorstel van wetsontwerp op de website van GRIPvzw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: