Wetgeving tegen discriminatie van personen met handicap uitgebreid

18 apr

De Brusselse regering heeft ingestemd met de ‘handistreaming’-ordonnantie van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V), die de bestaande wetgeving tegen discriminatie van personen met een handicap uitbreidt.

 

Het principe is dat personen met een handicap zich niet langer moeten aanpassen aan de heersende standaarden in de samenleving, maar dat de wetgever de nodige maatregelen moet treffen om de samenleving toegankelijker te maken voor personen met een beperking, en dit in alle beleidsdomeinen.

Lees het artikel in: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160415_02238664

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: