Een handje toesteken in de kleuterklas.

16 mrt

Geboren met een verstandelijke en een lichamelijke beperking, was een betaalde job in het normale arbeidscircuit voor haar niet weggelegd. Maar in plaats van thuis te zitten of hele dagen in een dagcentrum voor gehandicapten te slijten, steekt ze sinds het begin van dit schooljaar juf Lieve van de eerste kleuterklas een handje toe. “Ulrike werkt drie halve dagen per week in onze school, in verschillende kleuterklassen”, zegt directrice Ann De Mey. “Een ‘win-win-winsituatie’: zijzelf fleurt er helemaal van op, de vaste leerkrachten kunnen haar hulp goed gebruiken, en de kindjes vinden haar geweldig.”

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2647295/2016/03/15/Ulrike-21-heeft-beperking-en-springt-kleuterjuffen-bij-Mijn-droom-is-uitgekomen.dhtml

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: