BuSO Schoolverlaters doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt

29 jan

Mevr. Grete Remen stelde in het Vlaams parlement een vraag aan Minister Muyters inzake de doorstromings van BuSO-jongeren naar de reguliere arbeidsmarkt.

Leerlingen  uit  het  Bijzonder  Secundair  Onderwijs  (BuSO)  hebben  minder  kansen  op  de arbeidsmarkt omwille van hun beperking, zelfs ondanks een extra stagejaar waarbij ze al ervaring  op  een  werkvloer  kunnen  opdoen.  Dat  blijkt  uit  recente  cijfers  van  de  VDAB studiedienst.
Meer  specifiek  is  er  zelfs  een  stijgende  trend  bestaande.  38,5  procent  van  de  leerlingen uit  het  BuSO  is  één  jaar  na  het  verlaten  van  de  schoolbanken  nog  steeds  ingeschreven bij  VDAB.  In  2012  was  dat  ‘nog  maar’  31,2  procent.  Als  we  de  cijfers  van  naderbij bekijken,  merken  we  dat  40,1  procent  van  de  leerlingen  uit  het  BuSO  OV3  één  jaar  na het  afstuderen  nog  steeds  ingeschreven  zijn  bij  VDAB.  Van  de  leerlingen  die  nog  een Alternerende  Beroepsopleiding  gevolgd  hebben  (het  zogenaamde  ABO-jaar)  zijn  36,6 procent na één jaar nog steeds ingeschreven bij VDAB.

lees de vraag en het antwoord van de Minister: http://docs.vlaamsparlement.be/pfile?id=1147617

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: