Maatwerkbedrijven: Uw sleutel tot succes!

24 sep

Groep Maatwerk, koepelfederatie van maatwerkbedrijven,  lanceert de campagne ‘Onze sleutel tot succes’.

Doelstelling? Zoveel mogelijk ondernemers en organisaties overtuigen van de meerwaarde van de samenwerking met maatwerkbedrijven.
Onbekend is onbemind
Maatwerkbedrijven? U heeft er allicht nog nooit van gehoord. Maar misschien doet de term ‘beschutte werkplaatsen’ wél een belletje rinkelen. Sinds 1 april van dit jaar heten beschutte en sociale werkplaatsen maatwerkbedrijven. Een nieuwe naam, een nieuwe regelgeving. Aan opzet en doelstelling van de maatwerkbedrijven verandert echter niks: mensen met een arbeidshandicap een job op maat geven. Om dat te bereiken ontplooien maatwerkbedrijven economische activiteiten, meestal in onderaanneming van reguliere bedrijven. Het zijn professionele ondernemingen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en flexibele oplossingen op maat leveren aan hun klanten.
Clement De Meersman, voorzitter Groep Maatwerk: “ Onze bedrijven zijn sterk in wat ze doen. We stellen echter vast dat maatwerkbedrijven nog voor te veel bedrijven en organisaties een nobele onbekende zijn. Mensen associëren maatwerkbedrijven met ‘eenvoudig werk’, ‘sociaal engagement’ en ‘verpakking’. Een perceptie die mijlenver afstaat van de realiteit vandaag. Vandaag zijn maatwerkbedrijven performante ondernemingen, actief in de meest uiteenlopende sectoren.”
Of wist u dat maatwerkbedrijven fietsen monteren. Behang-staalboeken maken. Boeken inbinden. Medicijnen verpakken. Kledij stikken. Metaal lassen. Afval recycleren. Meubelen stofferen. Onderhoudswerken aan parken en kantoren uitvoeren. We vonden het hoog tijd om dat inzicht tot bij de ondernemende medemens te brengen.”

De campagne
En wat is de beste manier om dat te doen? Door ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. In de campagne nemen enkele leidinggevende personen van bedrijven die vandaag reeds samenwerken met maatwerkbedrijven het voortouw. Zij vertellen wat de maatwerkbedrijven voor hen doen en op welke manier deze samenwerking hun bedrijf versterkt. Dominiek Stinckens (CEO Scana Noliko), John Porter (CEO Telenet), Frans Schotte (voorzitter Cercle Brugge),… Het zijn slechts een paar van de bedrijfsleiders die getuigen over de betrouwbare en flexibele oplossing op maat die zij dankzij de maatwerkbedrijven gevonden hebben.
Meer info?
Meer info over de sector van de maatwerkbedrijven? Surf naar www.groepmaatwerk.be of lees de getuigenissen op http://www.groepmaatwerk.be/maatwerkbedrijven/getuigenissen .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: