Een kijkje over de grens: Nederland

7 sep

De komende vijf jaar krijgen gemeenten in totaal 100 miljoen euro extra waarmee ze werkplekken moeten realiseren voor de ‘zwakste groep’ onder de arbeidsgehandicapten.

Dit jaar nog zouden er 1.600 van dit soort plekken gerealiseerd moeten zijn, maar Cedris, de brancheorganisatie voor de sociale werkbedrijven, zegt tegen RTL Nieuws dat dit aantal bij lange na niet wordt gehaald. Als er 100 plekken worden gerealiseerd is dat al veel, zegt voorzitter Job Cohen. In de praktijk blijkt het namelijk niet makkelijk, en relatief duur om zulke banen te scheppen.

Om te zorgen dat die beschutte werkplekken er toch komen, trekt staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken nu dus de portemonnee. De komende vijf jaar komt er 20 miljoen euro per jaar extra beschikbaar, 100 miljoen in totaal dus, maakt Klijnsma op Prinsjesdag bekend. De gemeenten mogen het geld alleen gebruiken voor dit doel.

https://nrccarriere.nl/artikelen/100-miljoen-extra-voor-werkplekken-arbeidsgehandicapten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: