ACTIRIS en VDAB ondertekenen samenwerkingsakkoord voor bemiddeling Brusselse werkzoekenden

2 jul

Om de kansen op werk te verhogen voor de Brusselaars hebben Actiris en de VDAB op woensdag 1 juli een belangrijk samenwerkingsakkoord ondertekend. Dit akkoord zorgt ervoor dat Brusselse werkzoekenden met een Nederlandstalig beroepsperspectief door Actiris kunnen doorverwezen worden naar de VDAB Brussel voor een opleiding en/of bemiddeling naar werk. Actiris mandateert zo voor het eerst de VDAB om werkzoekenden ook naar een job te begeleiden.
Context
Een groot aantal vacatures in Brussel stelt eisen rond de kennis van het Nederlands. Kennis van het Nederlands is dan ook een belangrijke troef op de Brusselse arbeidsmarkt. En dit terwijl 35% van de Brusselse werkzoekenden bijna geen enkele kennis van het Nederlands heeft, 55% een zeer beperkte kennis, 9% een elementaire kennis en 1% een goede kennis. Bovendien gaat 16% van de actieve Brusselse bevolking werken in een van de andere gewesten (uitgaande pendel), waarvan 10,1% in het Vlaams Gewest.

Inhoud van het akkoord
De doelstelling van dit akkoord is niet alleen de kansen van werkzoekenden verhogen dankzij een Nederlandstalig beroepsproject bij de VDAB, maar ook om hen een gestructureerde, coherente, vlotte en billijke bemiddeling werk te garanderen. De processen en operationele procedures, waaronder de inschrijvingsmogelijkheden en de begeleiding van Brusselse werkzoekenden door de VDAB, zullen gedefinieerd worden tegen ten laatste 30 september.
Actiris zal de VDAB mandateren om deze begeleiding van Brusselse werkzoekenden die een Nederlandstalig beroepsingschakelingstraject willen volgen, te organiseren en te realiseren. Hieraan is Brusselse gewestfinanciering gekoppeld.

(bron: VDAB Persbericht)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: