Een lange, leuke loopbaan voor personen met een arbeidshandicap

30 jun

Een lange, leuke loopbaan wil iedereen, ook mensen met een arbeidshandicap. Een leuke loopbaan is een job waarin je jezelf kan realiseren, genoeg loon krijgt en met toffe collega’s kan samenwerken. Een lange loopbaan is een job die je lang kan volhouden. Waarmee we niet bedoelen dat je jarenlang dezelfde job moet uitoefenen. Een lange loopbaan kan ook een opeenvolging van jobs zijn. Maar een lange, leuke loopbaan vormgeven is een kwestie van geven en nemen. Of van kansen krijgen en ze ook nemen. De omgeving moet open en innovatief zijn, je krijgt mogelijkheden voor ontwikkeling, en de direct betrokkenen gaan die ontwikkeling actief een plaats geven in hun eigen leven.

Lees de analyse door het Gebruikersoverleg Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid  in het artikel gepubliceerd in Over.Werk, het driemaandelijks tijdschrift van het Steunpunt WSE. op http://www.steunpuntwse.be/overwerk/612

werkensocialeeconomie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: