Actua 14: Talentontwikkelaar

8 mrt

De Vlaamse minister van werk en het departement Werk en Sociale Economie lanceerden op 22 februari 2014 een nieuwe website. Of beter, her-lanceerden een nieuwe website. Het gaat om de nieuwe versie van de  toolbox van het beleid evenredige arbeidsdeelname en diversiteit (EAD). In zo’n toolbox zitten instrumenten voor het ontwikkelen van een open personeelsbeleid.

De nieuwe website heet www.talentontwikkelaar.be

Doelstelling van de website

Volgens minister Muyters heeft de website als bedoeling om ondernemingen meer het accent te laten leggen op talent en competenties dan op cv’s en diploma’s. Daarnaast wil deze website hen ook aanmoedigen om ook de thema’s die ondernemingen voor zich uit lijken te schuiven, concreet aan te pakken. Op die manier kunnen ze samen met hun medewerkers bouwen aan kwaliteitsvolle loopbanen en sterke ondernemingen, vandaag én morgen.

Op de website kan je ook rond arbeidshandicap goede praktijken, instrumenten en methodieken terugvinden. Voor de verschillende doelgroepen is er via de zoekfunctie aandacht. De verschillende onderdelen worden immers getagd. “Arbeidshandicap” is zo’n tag.

Voor wie?

Het doelpubliek van de website is heel ruim, maar in de eerste plaats gericht op mensen die werken op de personeelsdienst van ondernemingen. Ook de dienstverleners, zoals sociale secretariaten, kunnen terecht op de site. Ook personen met een arbeidshandicap kunnen natuurlijk zoeken op de website.

We hebben jullie nodig! Wij van onze kant, met het Gebruikersoverleg Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid, samen met het Steunpunt Handicap en Arbeid, zullen doorgeven wat voor ons goede praktijken, instrumenten en methodieken zijn. Dat kan via brecht.provoost@handicapenarbeid.be of jos.wouters@handicapenarbeid.be.
En het gaat niet alleen over positieve voorbeelden. Je kan ook voorbeelden van hoe het niet moet doorgeven. Dat kunnen we dan gebruiken in beleidswerk, om de situatie te veranderen.

Want rond arbeidshandicap bestaan er nog vele vooroordelen, die echt de wereld uit moeten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: