Wordt Vlaanderen even trendy als NY City voor personen met een handicap?

25 jun

logo

 

The choise is yours…

https://twitter.com/handicaparbeid
https://www.facebook.com/steunpunthandicapenarbeid
voor meer info: brecht.provoost@handicapenarbeid.be

New York City, is één van de meest trendy steden in de wereld en doet met een opvallende actie zijn reputatie alle eer aan.

Nieuw in-motion pictogram

Wie kent het pictogram voor handicap niet? Inderdaad het blauwe veld, met daarin een witte tekening van een persoon in een rolstoel. Je ziet het overal : in openbare toiletten, in restaurants, op parkeerplaatsen, ….  Het pictogram is al zeer lang in gebruik, veel te lang… Het straalt dan ook een sfeer uit van een statische, passieve persoon in een afwachtende houding.

Is dit het beeld van een persoon met een handicap anno 2013? Nee! En zo dacht men er ook over in The City that never sleeps. Na jaren van lobbyen door belangenverenigingen voor personen met een handicap, is men er in geslaagd om overal in de stad het oude symbool te vervangen door een in-motion persoon in een rolstoel.

Kan Vlaanderen vooruit zijn op zijn tijd?
Vanuit het steunpunt Handicap en Arbeid (een afdeling van JKVG vzw) vinden we dat het hoog tijd wordt om ook in Vlaanderen actie te ondernemen.  Ook hier willen wij  af van het imago dat iemand met een handicap een statisch persoon is die weinig in beweging is.

Het steunpunt wil Vlaanderen overtuigen om in de voetsporen van The Big Apple, de tweede regio in de wereld te worden die gebruik maakt van dit nieuwe dynamische symbool, dat een beeld weergeeft van  durf, beweging, vooruitgang en empowerment. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit net de begrippen zijn die in ons modern tijdsbeeld perfect matchen bij iemand met een handicap.

Om het beleid van deze visie te overtuigen, willen wij aantonen dat het Vlaanderen van dit decenium niet meer zo kleinburgerlijk is als weleer en massaal kiest voor vernieuwing en dynamiek.
Yes we can !

Is Vlaanderen klaar voor verandering? Laat het ons weten! Geef via onze facebookpagina een like aan het nieuwe logo en laat er uw mening achter.

Wil je actiever meewerken, druk het logo af op onze site, kleef het naast een oud icoon ergens ten velde en zet een foto op onze facebook. Op die manier krijgen we een beter beeld van hoe een modern Vlaanderen er dan zal uitzien.

The choise is yours…

https://twitter.com/handicaparbeid
https://www.facebook.com/steunpunthandicapenarbeid
voor meer info: brecht.provoost@handicapenarbeid.be

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: