Actua 5: Nieuw artikel in de Belgische grondwet waarborgt rechten van personen met een handicap

18 mrt

Met een nieuw artikel in de Belgische Grondwet, worden de rechten van personen met een handicap steviger vastgelegd. Dit is een rechtstreeks gevolgd van de ratificatie van het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

De commissie Institutionele Aangelegenheden van de Senaat heeft donderdag 31 januari een voorstel tot herziening van de grondwet unaniem goedgekeurd dat het recht op integratie van personen met een handicap vastlegt.

In titel II van de Grondwet wordt een artikel 22ter ingevoegd:

Iedere persoon met een handicap heeft, afhankelijk van de aard en de ernst van zijn handicap, recht op maatregelen die hem zelfstandigheid en culturele, maatschappelijke en professionele integratie waarborgen. Een gelijkaardig voorstel tot herziening van de grondwet werd vorige legislatuur reeds door de Senaat goedgekeurd, maar raakte niet door de Kamer voor het einde van de legislatuur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: