Actua 2: Duodag

18 mrt

Op 21 maart gaat de volgende editie van de duodag door! Mensen met een arbeidsbeperking hebben nog steeds niet echt een “gelijke kans” op werk. Via de duodag wil men op een laagdrempelige manier een werkgever kennis laten maken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van de werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit. De arbeidsbemiddelaar krijgt meer zicht op de personeelsnoden van de bedrijven zodat ze in de toekomst klantenprofielen gerichter kunnen inzetten. Ze krijgen de kans om bedrijven te informeren over allerhande ondersteuningsmogelijkheden die er vanuit begeleidende instanties kan geboden worden.

Alle geïnteresseerde werkgevers in Vlaanderen kunnen meedoen, zowel commerciële bedrijven als social profit als lokale besturen, zowel multinationals als kmo’s als zelfstandigen. Elke werkzoekende met een arbeidsbeperking die in trajectbegeleiding is en problemen ondervindt bij deelname aan het arbeidsleven dat te wijten is aan beperkingen van verstandelijke, psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard.

De DUOdag is een DOEdag! De werkzoekende vormt een DUO met een werknemer binnen het bedrijf. De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

Voor meer informatie: Duodag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: