Actua 1 Nieuwe beroepsziekte hypothenar hamer syndrom

28 feb
 Nieuwe beroepsziekte: hypothenar hamer syndroom
Het ‘hypothenar hamer syndroom’ is voortaan erkend als een beroepsziekte en verschijnt bijgevolg op de officiële lijst van beroepsziekten van het Fonds voor de beroepsziekten (FBZ).Het hypothenar hamer syndroom is een ziekte aan de hand die leidt tot een verminderde bloedtoevoer naar de vingers. Het syndroom doet zich voor wanneer iemand herhaaldelijk de palm van zijn hand gebruikt zoals een hamer om zaken te verpletteren, samen te drukken of te verdraaien.Slachtoffers kunnen vanaf nu een aanvraag tot schadevergoeding indienen bij het FBZ zonder dat ze zelf nog moeten bewijzen dat hun aandoening het gevolg is van hun werkomstandigheden. Deze werkwijze vereenvoudigt en verkort de erkenningsprocedure van de ziekte en de schadevergoeding die ermee samen hangt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: